Vineri 26 august 2022

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor - 2022

Afiş LO ASTRA - Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor - 2022

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, desfăşurăndu-se în parteneriat media oficial Lăcaşuri Ortodoxe, organizează în acest sfârșit de săptămână unul dintre cele mai importante evenimente din localitatea Miercurea Sibiului - "Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor", ediția a IV-a.

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor - 2022

Evenimentul se va desfășura, duminică, 28 august, între orele 10:00-16:00. La fel ca și la precedentele ediții, acesta va avea loc în curtea Muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA. Aici se vor reuni producători din zonă care vor comercializa produse precum: miere, pâine, tăieței, legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, murături, obiecte decorative etc. 

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor - 2022

Totodată, vizitatorii vor putea degusta varză călită cu carne la ceaun, pregătită de colegul nostru Cosmin Ignat, coordonator al Muzeului Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și al acțiunii mai sus menționate.

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor - 2022

Este vorba despre un preparat făcut după o rețetă tradițională din zonă, prezentată pe pagina oficială de facebook a Muzeului ASTRA. La toate acestea se adaugă vizite ghidate ale muzeului, povești interesante despre trecutul localității Miercurea Sibiului și al zonei învecinate, povestiri despre personaje și legende din zona Țării Secașelor, toate pentru a reliefa importanța acestei unități muzeale ASTRA și a patrimoniului său cultural. 

.......

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Transmisiuni în direct

Vă anunţăm noutăţile