Sâmbãtã 8 octombrie 2022

Sfântul Pahomie de lângă Lacul Keno

Lacul Keno - Arhanglesk
Lacul Keno - Arhanglesk, locul de nevoinţă al Sfântului Pahomie

   Sfântul Pahomie este cinstit în prima sâmbătă după Botezul Domnului. El a întemeiat o Mânăstire închinată Schimbării la Faţă a Domnului, lângă Lacul Keno, şi l-a tuns în călugărie pe Sfântul Antonie din Sia (7 decembrie), în 1508.

   Nu l-a încredinţat pe Sfântul Antonie unuia dintre ceilalţi călugări, ci el însuşi l-a luat sub ocrotirea sa, pregătindu-l pe calea ascetismului şi în tainele trăirii duhovniceşti. Sfântul Antonie s-a umplut de virtute, rezistând oricărei ispite, curăţindu-şi mintea şi sufletul de patimi şi eliberându-se de plăcerile lumeşti.

   Când a sosit momentul ca Sfântul Antonie să părăsească mânăstirea şi să vieţuiască în singurătate, tot Sfântul Pahomie a fost şi cel de la care acesta a luat binecuvântare pentru a urma această cale.

   Sfântul Pahomie a fost un mare ascet şi un Bătrân înainte-văzător, un slujitor bun şi credincios, care a intrat în bucuria Domnului său în anul 1515.

   Lacul Keno (KenOzero) este un lac de apă dulce, situat în sud-vestul districtului Pleseţky din regiunea Arhanghelsk a Rusiei, aproape de granița cu Republica Karelia.  Există peste 70 de insule pe Lacul Keno.

*********
/ spre slava lui Dumnezeu – traducere şi adaptare Lăcaşuri Ortodoxe – 2022 

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Transmisiuni în direct

Vă anunţăm noutăţile