Sâmbãtã 8 octombrie 2022

Sfântul Brannock din Braunton

Sfântul Brannock din Braunton
Icoană Sfântul Brannock din Braunton

   Sfântul Brannock a trăit în secolul al VI-lea, fiind îndrumătorul copiilor conducătorului galez Brychan. 

   Sfântul Brannock l-a însoţit pe Regele Brychan într-un pelerinaj, pentru a se închina înaintea mormintelor Sfinţilor Apostoli. În drumul spre casă, s-a oprit în Bretania, rămânând acolo câţiva ani.

   În cele din urmă, Sfântul Brannock a revenit în Ţara Galilor şi s-a stabilit în Braunton (Devon, Anglia), unde a construit o biserică. Sfântul Brannock construise inițial biserica pe un deal cu vedere spre Braunton, dar biserica s-a prăbușit. În urma acestei întârzieri, într-un vis, Sfântului i s-a poruncit să caute „o scroafă cu purcei”, iar acolo urma să afle locul potrivit pentru noua sa biserică. Istoria a rămas până astăzi prezentată - în biserica actuală datată din secolul al XIII-lea şi ridicată pe locul celei primare - într-unul dintre vitralii și, de asemenea, într-un ornament al acoperișului bisericii, unde apare o scroafă care îşi hrăneşte purceii. Acelaşi motiv apare, de asemenea, în icoanele care îl reprezintă pe Sfântul Brannock din Braunton.

   Sfintele Moaşte ale Sfântului Brannock din Braunton se află sub Sfântul Altar al Bisericii Braunton. Sfântul Brannock din Braunton este cinstit în mod aparte, în Biserica Ortodoxă, pe data de 7 ianuarie, an de an.

*********
/ spre slava lui Dumnezeu – traducere şi adaptare Lăcaşuri Ortodoxe – 2022 

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Stareț Iov (Ion Archiudan)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Transmisiuni în direct

Vă anunţăm noutăţile