Joi 3 noiembrie 2022

Marketingul și educația în muzee, la Sibiu

Afiş LO - Marketingul și educația în muzee
Afiş - Marketingul și educația în muzee

   Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, desfăşurându-se în parteneriat media oficial Lăcaşuri Ortodoxe, organizează în perioada 2 – 5 noiembrie 2022, a XI-a ediție a sesiunii de comunicări Marketingul și educația în muzee.

   Tema din acest an este Utilizarea tehnologiei și creșterea gradului de interactivitate a proiectelor muzeale. Lucrările vor fi susținute în zilele de 3 și 4 noiembrie 2022, în sistem hibrid, și vor urmări direcții de studiu precum: creșterea accesului tuturor categoriilor de vârstă la valorile culturale; metode și tehnici de punere în valoare a patrimoniului; utilizarea tehnologiei pentru accesibilizarea patrimoniului; competențe cheie în educația muzeală; creșterea vizibilității proiectelor muzeale, utilizarea resurselor, parteneriate. 

   „Tîmp de 4 zile, vor fi organizate 3 workshopuri dedicate tuturor participanților la această conferință de prim plan. Este vorba despre „Educația prin platforma Etno Tehno Parc”, „Activități semi-asistate, neasistate și utilizarea codurilor QR în programele proiect de educație muzeală” și Proiecte de valorificare a patrimoniului, prin utilizarea tehnologiei VR (Proiectul ASTRA VR - Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generaţie în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA finanţat prin MFSEE, în cadrul programului RO-CULTURA).

   Apelul Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate, a fost recompensat cu BIG SEE Tourism Design Award – la categoria Creative Story and Identity as Experience (Poveste creativă și identitate ca experiență).

Marketingul și educația în muzee
Prezentare: Marketingul și educația în muzee

    Zeci de specialiști vor fi alături de noi în această perioadă, pentru a prezenta și reprezenta activitatea de cercetare și proiectele susținute cu și pentru public.”, a declarat Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu. 

   Evenimentul va avea loc în Pavilionul Muzeal Multicultural, la intrarea principală din Muzeul ASTRA. La Marketingul și educația în muzee, ediția a XI-a, participă 40 de specialiști în domeniul educației muzeale și marketingului cultural. Aceștia reprezintă 20 de instituții culturale și universități din România.  

   INFO TEXT: Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, desfăşurându-se în parteneriat media oficial Lăcaşuri Ortodoxe.

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA 

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Stareț Iov (Ion Archiudan)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Transmisiuni în direct

Vă anunţăm noutăţile