Duminicã 29 ianuarie 2023

Icoana Floarea Nepieritoare, a Maicii lui Dumnezeu

Icoana Floarea Nepieritoare, a Maicii lui Dumnezeu
Icoana Floarea Nepieritoare, a Maicii lui Dumnezeu

   Icoana „Floarea Nepieritoare” o înfăţişează pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care îl ţine pe un braţ pe Dumnezeiescul Fiu, în cealaltă mână aflându-se un buchet de flori, ce simbolizează floarea netrecătoare a fecioriei şi curăţiei Maicii lui Dumnezeu, cântată de Biserică.

   La Moscova, există două biserici cu icoane ce poartă acest nume: Biserica "Adormirea Maicii Domnului" Moghilţi (31 decembrie) şi Mânăstirea Alexeiev. Alte icoane cu acelaşi nume se află în Kungur (Perm Gubernia); în fostul oraş Kadome din provincia Tambov, şi anume, în Mânăstirea de maici a Premilostivei Născătoare de Dumnezeu; şi în Biserica Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, din Voronej.

   Există o icoană similară în Biserica Sfântul Nicolae, din satul Budişci (Poltava Gubernia). Icoana se aseamănă mai multor icoane foarte vechi, care sunt de asemenea venerate în acel loc. În fiecare an, pe 3 aprilie, mulţi oameni se adună în satul Budişci, pentru a venera această icoană împreună cu o copie a Icoanei Vladimir a Maicii lui Dumnezeu. Înaintea acestei icoane s-au săvârşit mulţime de vindecări minunate.

*********
/ spre slava lui Dumnezeu – traducere şi adaptare Lăcaşuri Ortodoxe – 2023

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Transmisiuni în direct

Vă anunţăm noutăţile